Sådan får du mere ud af et lille rum

Når du har et rum på få kvadratmeter, er det altid en udfordring, hvordan du får mest muligt ud af det. Det handler om at tænke kreativt og finde på smarte løsninger, der gør, at du får noget ud af det rum på trods af dets størrelse.

Her får du nogle tips til, hvordan du får mest muligt ud af et lille rum.

Skift til en skydedør

Når du har med et lille rum at gøre, så fylder en dør pludselig ret meget. Specielt hvis den åbner ind i det rum. Derfor er det på mange måder rigtig smart med en skydedør, da den ikke tager noget unødvendig plads. Den åbner hverken den ene eller den anden vej. Derfor får du lidt ekstra plads at arbejde med.

En skydedør kommer i mange forskellige designs, så det er selvfølgelig bare at finde en, der passer til lige netop dit hjem. Find produkter fra Habo som blandt andet inkluderer skydedøre.

Hæng ting på dine vægge

Der er ikke alverdens gulvplads at gøre godt med i et lille rum. Derfor er der heller ikke plads til en hel masse møbler og ting. Dog er det en god idé at udnytte dine vægge og hænge ting op på dem også. Det gælder f.eks. hylder og bøjlestænger. Du får noget mere opbevaringsplads på den måde, men uden at tage mere gulvplads.

Indret med multifunktionelle møbler

Der er ingen tvivl om, at multifunktionelle møbler er et must i et lille rum. Du sparer nemlig en masse plads, når du indretter med nogle møbler, der har flere funktioner. Det kan f.eks. være en seng, der også fungerer som opbevaringsplads, fordi den har skuffer. Det kan også være en puf, der både fungerer som siddeplads og som opbevaring. Det handler bare om at gå på jagt efter nogle smarte møbler.