Derfor er belysningen vigtig i stuen

Cozy living room in winter.

Der er mange ting ved stuens indretning, som er vigtige at tage hensyn til. En af dem er den form for belysning, som man vælger at bruge. Det kan nemlig gøre en kæmpe forskel for stuen, alt efter hvilke former for belysning, som man benytter sig af. Læs videre her for at finde ud af hvorfor.

Belysning er vigtig for en hyggelig stue

Stuen er et sted, hvor vi ofte samler os med familien. Det er derfor også et sted, hvor der skal være plads til hygge. En hyggelig stue afhænger på mange måder af, hvordan man vælger at indrette den, og belysning spiller faktisk en større rolle, end man lige skal tro. Meget hård belysning i stuen kan for eksempel være med til, at det bliver sværere at få hyggen frem.

Det kan derfor være en god ide at finde belysning til stuen, som vil fremhæve hyggen, fremfor at overskygge den. det kunne for eksempel være en blanding af stående lamper og led spots, som kan reguleres i lysstyrken. Du kan finde led pærer her, hvis det er noget, du får brug for.

Belysning kan påvirke humøret

Selvom det måske lyder skørt, så kan belysning faktisk sommetider være med til at påvirke humøret. Har du nogensinde været i et rum, hvor belysningen var så skarp, at du faktisk fik helt ondt i hovedet? Det er et godt eksempel på, hvorfor belysning er så vigtig, især i et rum som stuen.

Det er en god ide at finde belysning til stuen, som ikke vil genere øjnene. Du kan også eventuelt hænge en lyskæde eller lignende op, som kan tændes om aftenen, når belysningen gerne må være lidt neddæmpet. En godt alternativ er også at få lamper, hvor man kan indstille lysstyrken efter behov, så det kan dæmpes, hvis det er for skarpt.