Derfor er velour et godt valg til din sofa

Velour er en type stof, der er kendt for sin blødhed. Det bruges ofte i tøj som f.eks. morgenkåber, hjemmesko og endda træningsbukser. Hvad mange mennesker ikke ved om velour, er hvor praktisk det kan være for familier med børn eller kæledyr. Velour har vist sig at være det mest praktiske stof for folk med børn. Rengørings- og tørretiden er reduceret, det viser ikke pletter, og det er også slidstærkt. Det er et naturligt valg for enhver familie med børn eller kæledyr.

Hvad er velour, og hvilke fordele har det?

Velour er det franske ord for “fløjl”, som er et syntetisk stof. Dette stof blev brugt af de velhavende under den industrielle revolution i Frankrig på grund af dets holdbarhed og dets egenskaber, der kræver lidt vedligeholdelse.

Det blev populært efter at være blevet brugt til fremstilling af møbler af berømte franske designere. Dens ensartede tekstur og blødhed gjorde den til et godt alternativ til polstring af møbler. Det anvendes ofte på grund af dets komfort, holdbarhed og lave vedligeholdelse. Velour er velegnet til mange forskellige typer stole, sofaer, sovesofaer og også dagsenge. Sammen med sit attraktive udseende er dette stof populært blandt folk, der søger fløjlseffekt til en overkommelig pris.

Hvorfor det er et godt valg for familier med børn eller kæledyr

Velourens blødhed gør det ideelt til familier med børn og kæledyr, fordi velourstoffet ikke tiltrækker dyrehår eller andet snavs, der kan være i huset. Selv hvis du har et kæledyr, der fælder meget, viser velour ikke hår eller fnugbolde. Du kan købe nogle specielle rengøringsmidler til kæledyr, så du kan rengøre din velour sofa uden større anstrengelser.

Velour er også let at vedligeholde. Det kræver ikke det store i hverdagen, og hvis der kommer pletter eller andet på, er det nemt at rengøre.

Hvordan man rengør velour

Velour kan nemt rengøres med en lille mængde flydende sæbe eller rengøringsmiddel og vand. Det er endda muligt at rengøre det med det samme, hvis det er blevet spildt på det. På den måde vil pletterne ikke nå at trænge ind, og du behøver ikke at bekymre dig om dem efterfølgende.

Jo mere snavset velouret er, jo mere rengøringsmiddel skal du bruge. Du bør ikke bare sprøjte det på, men du skal snarere massere området med en svamp eller klud, så rengøringsmidlet kan virke optimalt. For at undgå at plette andre områder af materialet, må du ikke gnide for meget og kun skylle med koldt vand. Hvis der stadig er snavs tilbage efter skylning, skal du blot give det en omgang mere, indtil snavsen er væk.

Når du har vasket dit velour, er det en god idé at tørre efter med et tørt viskestykke. Derved sikrer du dig, at fugten kommer ud af sofaen hurtigst muligt.