Grønne løsninger til din bolig

Det koster både penge og energi at have tag over hovedet, rent vand og varme under fødderne. Selvom vi selvfølgelig skal leve komfortabelt, så kan overforbrug og CO2-belastende energiformer ødelægge vores planet. Her er nogle løsninger til et miljøvenligt hjem, der stadig er komfortabelt.

Slå over til grøn energi

Når det kommer til bæredygtige løsninger i hjemmet, står elforbruget nok øverst på listen. Vi bruger nemlig el konstant i vores hverdag, tag bare køkkenet som eksempel. Der skal bruges el så køleskabet konstant kan køle. Man bruger el til komfuret, ovnen, mikroovnen, elkedlen og brødristeren. Hvis man drikker kaffe hver dag, skal der også el til at tænde for kaffemaskinen. Vi afhænger så meget af vores elektroniske apparater, at det kan føles umuligt at skulle skære dem fra, for at passe bedre på vores miljø. Den mest brugervenlige løsning her, til dem, hvor det ikke er realistisk at slå hele sin livsstil om, er helt klart, at man i stedet får leveret grøn energi til sin bolig.

Du kan gå på nettet og undersøge de forskellige elselskabers grønne løsninger, og se hvad der kan betale sig til dit elforbrug og dit budget. Forstå hvordan du skifter elleverandør ved at læse en guide hos elselskabet, og slå over til en grønnere energikilde. Selvfølgelig er det stadig en god idé at være opmærksom på, hvilke energibesparelser, man kan gøre sig derhjemme, fx med LED-pærer eller ved at slukke tv’et helt efter brug. Men det gør en stor forskel at få leveret grøn el, og det kræver ikke så meget at slå over til.

Miljøvenlige varmekilder

Det kræver også energi at holde vores boliger varme året rundt, særligt her i det nordiske klima hvor vi oplever ret kolde vintre. Alt efter hvilken type bolig du bor i, findes der forskellige løsninger til at opvarme boligen. Mange ældre huse har oliefyr eller træpillefyr, der desværre ikke er bæredygtige på den længere sigt. Bygger man nyt hus eller er flyttet ind i en nyere bolig, er der god sandsynlighed for, at boligen er så godt isoleret, at der ikke er behov for særligt meget opvarmning – selv til vinter! Men ligegyldigt hvilken boligtype du har, er der grønne løsninger til din varmekilde. Varmepumper, enten luft-til-luft eller luft-til-vand, er rigtig gode løsninger til at opvarme boligen, hvor man anvender luften som opvarmningskilde. Bioenergi er også en god miljøvenlig løsning, dog lidt dyrere.