Skab et kreativt rum

Vi har alle sammen en kunstner inden i os. Mange af os glemmer den efter vi bliver voksne, men hvis man dyrker sin kreativitet længe nok, kan man lykkes med at få kunstneren ud igen.

 

Mange tror fejlagtigt, at de bare kan sidde foran et hvidt stykke papir og vente på, at ordene eller motiverne tegner sig foran dem. Kreativitet skal komme et sted fra. Gå ud i verden og åben dine øjne for ting, du gerne vil formidle på din egen måde.

 

Det er kun første del. Når du har kunsten i dit hoved, skal du have de rigtige omgivelser til at formidle den i. Det går ikke at sidde i et lille lokale med skrigende unger omkring sig. Mange nyder at tage på café. Det kan være blottende, hvis du først lige går i gang med din rejse.

 

Indret et lokale

Hvis du har plads til overs derhjemme, kan det være en god idé at indrette et krativitetslokale. Et helt rum, der er dedikeret til at få de kreative væsker til at flyde. Et sådant lokale skal være et sted, hvor du godt kan lide at komme.

 

Mal væggene i en farve, som ræsonnerer med din stil. Farverigt og larmende eller nedtonet og idyllisk akkompagneret af et par nemme stueplanter.

 

Sørg også for at have god belysning derinde. Det skal være et lys, du kan holde ud at sidde i i timevis. Her er blødt og varmt lys at foretrække.

 

Det indre rum

De største kunstnere blev ikke født sådan. Alle er inspirerede af nogle andre. Læs derfor op på kunst du kan lide og metoderne bag dem for selv at få evnerne til at opnå, det du gerne vil. Betragt det som et håndværk, du skal mestre. Din værktøjskasse bliver hurtigt fyldt op.