Skån din krop, når du skal løfte tunge ting på trapper

Du kender det godt. Du står og skal flytte, og du bor måske i lejlighed og flytter til et hus. Det indebærer, at du skal flytte en masse store og ofte tunge ting ned ad trapperne fra din lejlighed. Måske involverer flytningen også, at du skal bære nogle af dine møbler og andre ting op ad trapper i din nye bolig, og det betyder, at du skal slæbe ting op eller ned ad trapper dobbelt.

Din krop er værdifuld, og derfor bør du passe godt på dig selv. Det er sjældent godt for kroppen at være ”aktiv” med at lave tunge løft. Det gælder især, hvis det er noget, du gør tit. Derfor bør du undgå tunge løft, når du kan.

Gammeldags sækkevogne vs. moderne trappesækkevogne

Hvis du tit skal løfte tunge ting, så kender du sikkert godt den almindelige sækkevogn. Men vidste du, at du kan købe nogle, som er specielt egnede til at løfte ting op og ned ad trapper med? Hvis du ikke vidste det, så ved du nok heller ikke, at der findes en speciel form for sækkevogn, som er ekstra kraftig og effektiv.

Denne type af sækkevogn er f.eks. i form af effektive trappesækkevogne, som både er elektriske og velegnede til løft på trapper. Dermed kan du skåne dig selv og din krop endnu mere, end hvis du skulle bøvle med en manuel sækkevogn.

Når du bruger en manuel trappesækkevogn, skal du f.eks. trække i sækkevognen for at få den til at komme op ad trappen, og du skal holde igen, når du skal have ting ned ad trappen. Men når du bruger en effektiv, elektrisk trappesækkevogn, kan den f.eks. selv ”klatre” op ad trappen, og du skal derfor blot holde ved håndtaget.

Kort sagt er der mange gode fordele ved at bruge en moderne trappesækkevogn.