3 praktiske ting, der skal ordnes i forbindelse med et dødsfald

Døden kommer til alle og udover at det er en tung proces at skulle igennem, når en af vores kære går bort, så er der også nogle praktiske ting der skal klares, selvom man skulle mene at man har nok at se til.
Når en af vores nærmeste går bort så skal man, udover at planlægge begravelsen og arrangere gravøl også ordne den afdødes sager efterfølgende. Der er måske et hus der skal ryddes og sælges herefter, gæld der skal ordnes, eller forskellige former for abonnementer og tjenester der skal afmeldes. Alt sammen er noget de efterladte må klare. I denne artikel kan du læse om 3 praktiske ting, der skal ordnes efter et dødsfald.

Afmelding af diverse tjenester

Når et menneske går bort, så ophører deres forpligtelser ikke automatisk, men er i stedet noget som de efterladte er nødsaget til at håndtere. Det kan være alt lige fra at afmelde varme, strøm og vand i hus eller lejlighed, til at afmelde forskellige abonnementer såsom telefon, internet og tv. Derudover kan der også streamingtjenester der skal afmeldes og andre former for abonnementer, som den afdøde har været tilmeldt. Det kan være en stor proces at finde rundt i, men det er nødvendigt at få det gjort.

Ryd op i personlige ejendele

En afdød efterlader sig også alle sine personlige ejendele og diverse former for inventar. Dette skal der også ryddes ud i. Nogle ting kan smides ud mens andre kan sælges og nogle ting har en sentimental værd og skal derfor fordeles blandt de efterladte. Et eventuelt hus eller en lejlighed skal også ryddes og gøres i stand og enten sælges eller gøres klar til en arving. Der er nok at se til i denne forbindelse og hvis i er flere efterladte, som kan gøre krav på arven, er det en god idé at tale sammen om hvem der får hvad og hvordan.

Fordeling af eventuel arv

Når der er tale om et dødsbo er der også nogle mennesker som står tilbage og kan være i en position hvor de er udpeget som arvinger. I de fleste tilfælde kan menneskerne der er ladt tilbage, heldigvis godt finde ud af at dele tingene på en fair måde, men i nogle tilfælde blokerer en efterladt for at dødsboet kan skifte. Der er et par ulemper ved uskiftet bo som fx at man som efterladte, får svært ved at komme videre, da der hele tiden er en underliggende konflikt, som ligger i baghovedet. Hvis i virkelig ikke kan blive enige, så lad være med at bekæmpe hinanden, men find i stedet en advokat der kan hjælpe jer videre i processen.