Fordele og ulemper ved at vælge en Mac

Hvad er bedst – Mac eller PC? Dette er den evige diskussion, der formentlig vil fortsætte mange år endnu. Når du først har valgt side, vælger du sjældent om, og dette får også diskussionen til at bestå. Det er nemlig i høj grad et holdningsspørgsmål, og derfor er det også utrolig individuelt, hvad der er bedst. For hvad der er bedst for dig, er ikke nødvendigvis bedst for din nabo.

Her får du et par fordele og ulemper ved at vælge Mac frem for PC. Det kan eventuelt gøre dig lidt klogere på en neutral måde i forhold til næste gang, du skal investere i en computer.

De tydeligste forskelle imellem Mac og PC

Der er mange forskelle på Mac og PC, og derfor er det umuligt at komme ind på dem alle sammen her. Den største forskel er dog, at Mac kører med sit eget styresystem. Generelt er Mac’s styresystem mere brugervenligt, og derfor kan en Mac fungere glimrende som studie- eller arbejdscomputer. Med Mac’s styresystem følger også en række programmer og apps, som du ikke kan få på PC. Disse programmer er af høj kvalitet, så hvis du er en kreativ sjæl, vil du formentlig kunne få stor glæde af disse programmer. Det kunne eksempelvis være GarageBand eller Logic Pro, hvis du er til musikindspilning.

Købspris og reparation

Mac er generelt dyrere end PC, men det afhænger selvfølgelig i høj grad af hvilken model, du vælger. Fordi Mac er opbygget anderledes, kan den dog ikke repareres hos alle reparatører, hvis den går i stykker. Så skal du finde én, der har styr på Mac reparation. Det er dog ikke noget problem, da de fleste byer har flere udbydere af Mac reparation. Hvis du eksempelvis bor i Århus, så kommer der mange udbydere op, hvis du indtaster ”mac reparation Århus” på Google.