Rumopdeling med kant

Rejselyst og interiør design er måske ikke to ting, man forbinder med hinanden lige med det samme. Det er dog ikke en ny ting, at man kan bringe komponenter af andre steder, lande og byer ind i huset. Et sted, som mange er inspireret af, er USA. Nok nærmere bestemt New York med den minimalistiske, meget storby-agtige stil. Leder du efter nye skillevægge, der bibeholder det gode lys, eller at invitere lidt af New York med inden for, så gives der her ideer til, hvordan du gør netop det.

New Yorker væg

Mange moderne huse består af få store rum. Der er selvfølgelig fordele ved denne planlægning af hjemmet. Det skaber åbenhed og flow. Der er dog også negative aspekter. Det kan f.eks. være lyd- eller lugtgener. Selvfølgelig kunne der sættes en ganske almindelig skillevæg i gips op som opdeling, men dette forstyrrer flowet og lyset i boligen. Derfor kan der i stedet sættes autentiske vægge, i form af New Yorker vægge, op. Ved New Yorker væg forstås en væg af glas med stålskelet, der inddeler glasset i firkanter.

New Yorker dør

Det er også muligt at få en New Yorker dør til boligen. Sådan en er praktisk, da den blokerer for uønsket lyd og lugt i det tilstødende rum, men har samme åbne fornemmelse, som hvis der ikke var en dør overhovedet. Både døren og væggen fungerer ikke kun som en praktisk tilføjelse, men, som nævnt, også som et led i indretningen. De har karakter og et minimalistisk look, der tilfører kant, liv og lidt af New York til alle danske boliger overhovedet. Nogle steder, hvor de især vil være gode at få opført, er i store rum, hvor køkkenet er åbent. En åben hems kan også have gavn af en New Yorker væg for at bibeholde lyset, men afskærme lyde. En lang gang eller en buegang er også oplagte steder.