Skab rum for rolleleg med en sød dukkeseng

Hvis du har en lille dukke glad pige derhjemme, har du sikkert allerede oplevet det univers af rollelege, som dit barn kommer ind i når hun leger med dukker. Mange børn elsker at lege rollelege, med alt muligt forskelligt legetøj. Jo mere tilbehør børnene har til at lege den situation de gerne vil, jo længere tid vil rollelegene være sjove. I takt med at barnet får mere tilbehør, vil rollelegene også kunne udvikle sig.

Med en sød dukkeseng til barnets yndlingsdukke, kan rollelegene med dukkerne udvikle sig. Der findes efterhånden så mange søde dukkesenge, at de nemt kan indgå i indretningen på børneværelset, på en rigtig sød måde. Mange af de dukkesenge du finder nu om dage, minder meget om de børnesenge der findes, og derfor vil en sød dukkeseng passe rigtig godt ind på børneværelset.

Derfor er rollelege gode for dit barn

Børn leger ofte rollelege, både når de er alene, eller når de leger med deres venner. Rollelege er sjove for børnene, fordi de synes det er sjovt at efterligne de situationer de oplever i hverdagen. Samtidig synes mange børn det er sjovt, at efterligne deres forældre, og dette gøres bedst i en god rolleleg. Du vil ofte opleve når du kigger på dit barns leg, at dit barn indtager en rolle og dermed leger en rolleleg. Der er rigtig mange fordele ved, at skabe rum for rolleleg, nogle af dem er:

  • Dit barn udtrykker følelser – Gennem rollelege kan dit barn få mulighed for, at udtrykke nogle følelser, som barnet kan have svært ved at sætte ord på. Hvis barnet oplever situationer, som han eller hun kan have svært ved at slippe, kan barnet arbejde med situationen, ved at lege den gennem rolleleg.
  • Dit barn lærer at tænke kreativt – I en rolleleg med legetøj, er det ikke altid at barnet har alle de redskaber, som der måske er brug for. Derfor lærer dit barn at tænke i kreative løsninger, for at løse de problemer der kan opstå i rollelegen, når noget mangler. Du vil hurtigt opleve, hvor mange gode idéer børn får når de leger.
  • Dit barn lærer meget om sig selv og andre – Når barnet leger rollelege, vil barnet lære rigtig meget om sig selv og hans eller hendes følelser. Samtidig vil barnet også lære rigtig meget om andres følelser, fordi barnet kan lære at tage hensyn til dem gennem rollelege.
  • Du kan lære dit barn at kende – Det kan ofte være svært for børn at sætte ord på de følelser de har, når de har været gennem en situation, som enten har været sjov, eller ikke så sjov for barnet. Ved at kigge på dit barns rollelege, kan du nemt se hvordan barnet har oplevet situationen, fordi barnet ofte vil gengive dem i legen.

 

Find den sødeste dukkeseng

Der findes et bredt udvalg, af de sødeste dukkesenge, og derfor vil du med garanti finde en dukkeseng, som dit barn vil elske. De fine dukkesenge som man kan få nu om dage er både utroligt detaljerede, samtidig med at de er rigtig flotte, og derfor kan de nemt indgå i indretningen på børneværelset, både som legetøj, men også som en pyntegenstand. De moderne dukkesenge er holdt i rolige og moderne farver, så dukkesengen ikke vil tage for meget fokus fra børneværelsets øvrige interiør.