Drypper vandhanen? Sådan kan du løse det

Ikke nok med at en dryppende vandhane er irriterende, så er det ydermere spild af vand. Selvom at det ikke virker som meget vand, kan det ende med at blive dyrt for dig, hvis du ikke får løst problemet.

Hvis du gerne vil have styr på din dryppende vandhane, kan du selv prøve at fikse den. Du kan rent faktisk i mange tilfælde selv løse problemet, så du er ikke altid nødsaget til at ringe efter en fagmand. 

Det kan du selv prøve

Har din vandhane dryppet over en længere periode? I så fald er det en god idé at løse problemet. I nogle tilfælde skal hele vandhanen udskiftes, mens problemet andre gange kan fikses på anden vis.

Typisk drypper en vandhane på grund af rust på pakningerne, kalk eller slitage. Så inden du investerer i en ny vandhane, er det en fordel at se, om en af nedenstående gode råd løser problemet. Du kan blandt andet prøve følgende:

  • Prøv at afkalke vandhanen.
  • Prøv at udskifte kartouchen i vandhanen.
  • Prøv at skifte pakningen på din vandhane.

Før du afprøver disse ting, er det vigtigt at huske på, at du skal lukke for vandet derhjemme. Det er ikke sikkert, at disse forslag løser problemet, men det er værd at prøve, hvis du har mod på det.

Er der ingen af disse ting, der virker? Så kan du få hjælp af VVS Horsens. Bor du ikke i nærheden af Horsens, bør du kontakte en VVS’er i din by.