Kan det lade sig gøre at fjerne kalk fra vandet?

Der er mange, der har et ønske om at fjerne kalk fra vandet derhjemme. Der kan være mange grunde til, at man ønsker dette – og der er flere måder at gøre det på.

Hovedparten af dem, der har et ønske om at skille sig af med kalk i vandet, gør det af hensyn til deres rengøring. Det vil nemlig betyde, at de slipper af med kalkaflejringer og -belægninger.

Selvom det godt kan lade sig gøre at blive fri for kalk i vandet, er det store spørgsmål, om det rent faktisk er en god idé at gøre?

Kan have konsekvenser at fjerne kalk i vandet

Det er vigtigt, at inden du installerer en form for anlæg til at fjerne kalk derhjemme, tager dig tid til at overveje det nøje.

At du fjerner kalk fra vandet, er nemlig ikke helt uden konsekvenser. Faktisk er det noget, der fører flere konsekvenser med sig, hvilket man skal være opmærksom på:

  • Først og fremmest skal du vide, at det øger risikoen for korrosion i dine rør. Det er bestemt ikke en fordel, da det resulterer i en utilsigtet nedbrydning af dine vandrør.
  • Hertil har en undersøgelse udført af COWI også vist, at mangel på kalk i vandet kan øge risikoen for huller i tænderne. Det er derfor også værd at have med i sine overvejelser.

Som du kan se herover, så er det ikke uden konsekvenser, at man vælger at fjerne kalk fra vandet derhjemme. Inden du gør dette, er det derfor afgørende, at du overvejer alle aspekter nøje.

Det kan sagtens lade sig gøre

Du bør ikke være i tvivl om, hvorvidt det kan lade sig gøre at fjerne al kalk fra dit vand. Det er nemlig noget, der kan opnås på flere forskellige måder.

De fleste vælger at installere et blødtvandsanlæg, som er en effektiv måde at opnå det på. Det er dog ikke en billig løsning, hvorfor man skal være sikker på, at det er det rette valg.

Er du i tvivl om, hvad der er den bedste løsning, bør du konsultere en fagperson. Han eller hun vil nemlig kunne give dig konkret rådgivning med afsæt i din specifikke situation.

Som angivet flere gange, er det dog vigtigt, at det sker med omhu. At fjerne kalk fra vandet er nemlig ikke altid en god idé, hvorfor du skal være sikker på, at du f.eks. kan dække dit kalkindtag på anden vis.