Sådan undgår du fugtskader

Fugt er et problem som mange kældre ofte kan kæmpe med, og foruden at det er ulækkert og skader evt. ting man har til opbevaring, så er det også sundhedsskadeligt at lave med fugt omkring sig. Heldigvis er der flere ting man kan gøre, for at sikre sig, at man ikke har fugtproblemer i ens kælder. Vi kommer her med nogle eksempler på hvad du kan gøre, for at forebygge fugt.

Luften er vigtig

Kort sagt, så handler det om at lade fugten slippe ud af ens kælder eller rum, hvis man oplever problemer med det. Og derfor er den simpleste løsning, at sikrer at der er god ventillation. Det kan man blandt andet gøre ved at installere ventilationsriste i væggene i kælderen, eller anskaffe sig en elektrisk affugter. Dette gør det nemt at holde fugtniveauet nede.

Et andet, lidt simpelt tip, er at sørge for at der er rum mellem vægge og inventar i rummet. Det gør at luften har fri adgang i hele rummet, og der bliver ikke dannet nogle kondenslommer bag et skab eller lignende. Hertil kan det tilføjes, at man sørge for at der ikke kommer fugt ind, som nemt kan undgås. Eksempelvis er det en dum ide at tørrer sit vasketøj i en indelukket kælder, og om sommeren er det bedst at lufte ud når det er køligt, da varm luft ofte medbringer en del fugt med sig.

Sidst, men ikke mindst, kan det godt betale sig at få tjekket rør og fundament i og omkring ens kælder igennem. Et ødelagt vandrør eller et utæt fundament kan hurtigt skabe fugtproblemer, og så er det lige meget hvad du ellers gør af ting ved siden af. Der er mulighed for, at man kan efterisolere vægge hvis fugten trænger gennem fra den omkringliggende jord, men det er dog en dyr omgang. Derfor skal man sikrer sig at der er styr på dette inden man bygger eller køber.