Glemmer du hovedrengøringen, kan det blive dyrt

Hovedrengøring er ikke bare noget irriterende noget, som dine forældre fandt på for at plage dig, da du var lille. Hovedrengøring er en vigtig del af det at være boligejer eller lejer. Holdes gulvet, væggene, hvidevarer, kogeplader m.m. ikke ved lige, koster det dyrt, når du flytter fra en lejebolig. Udlejeren har nemlig strenge krav, for din udlejer ved, at dårlig vedligeholdelse betyder kortere levetid. Ejer du selv boligen, må du selv finde de strenge krav frem eller bruge gæsternes opmærksomme øjne.

Udlejerens strenge krav

Ridser i gulvet, huller i væggene, beskidt og beskadiget ovn og kogeplader, tilkalkede vandhaner, huller eller andre skader kan koste dig dyrt, når du skifter lejemål. Nogle skader kan du selv fikse – og fikse i god tid forinden. Andre skader må en professionel hjælpe med – f.eks. huller i væggen, ødelagte brædder i gulvet eller klinker på badeværelset. Det er sjældent noget, du selv kan fikse. Men huller fra skruer i væggen, kalk og ridser kan du godt fikse selv. Det handler om at være opmærksom, rengøre hyppigt og løse problemerne, når de opstår.

Ridser i gulvet kan sagtens løses, uden der skal installeret et nyt og billigt gulv. De kan måske slibes væk, eller måske kan gulvet vaskes, så det udvider sig. Kalk kan fjernes nemt, hvis det fjernes rimelig hyppigt, f.eks. en gang hvert halve år – afhængigt af boligen. En hyppig rengøring holder disse trælse vedligeholdelsesproblemer væk. En beskidt ovn skal ligeledes gøres rent en gang hver anden måned, så den ikke blive umulig at rengøre. Hyppig rengøring er surt, men det sparer dig en god sum penge, når du rykker fra boligen.

Gæsternes opmærksomme øjne

Er du vokset fra lejemålet og befinder dig i din egen bolig, slipper du bestemt ikke for hyppig rengøring. Der er ingen sur udlejer, som kræver penge for at fikse problemerne i boligen. Det holder dog ikke problemerne fra at opstå. Gulvet bliver stadig ridset, og kalken danner sig stadigvæk. Det skal fikses, hvis du vil have en skøn bolig i mange år. Hvis dine øjne er dårlige til at se problemerne i boligen, så brug gæsternes altid meget opmærksomme øjne. De kan helt sikkert pege dig i retning af vanskelighederne i dit hjem.

Længere levetid

Jo bedre du passer på din bolig, jo længere holder den. Så simpelt kan det skrives. Og jo flere timer du bruger på sur rengøring og vedligeholdelsesopgaver, jo færre reparationer er nødvendige. Du sparer altså penge og får en sund og langtidsholdbar bolig, hvis du tager dig af den.