Spørgsmål og svar: Hvad koster gulvafslibning?

Der er mange faktorer, som har indflydelse på, hvad gulvafslibning koster. Det afhænger blandt andet af, hvor stort et gulv der er tale om, samt hvilken stand gulvet er i. Herunder kan du læse mere om, hvad du skal regne med at betale for gulvafslibning.

Hvornår skal mit gulv slibes?

Først og fremmest er det væsentligt at vurdere, om der overhovedet er behov for en gulvafslibning. Hvis du ikke er tilfreds med gulvet, kan det i nogle tilfælde bedre betale sig at få lagt et nyt, selvom du kan opnå et andet udseende, hvis du får det slebet.

Er der ridser i gulvet, og er det generelt slidt, er det typisk på tide at få det slebet. Det kan du blandt andet vurdere ved at gå det igennem grundigt. Er der dybe ridser, eller er gulvet skævt, kan du typisk ikke bare slibe det, hvis du ønsker et ordentligt resultat.

Her bør du i stedet få det afhøvlet først, så det bliver rettet til, inden det bliver slebet. Det kræver typisk, at du kontakter en professionel virksomhed, som har erfaring med gulvafslibning. Vælger du selv at gøre det, skal du holde tungen lige i munden, hvis du ønsker et ensartet og jævnt resultat.

Hvad koster det at få gulvet slebet?

Før det er muligt at beregne en pris på, hvad det koster at få slebet dit gulv, skal du først og fremmest gøre op med dig selv, om du vil hyre en virksomhed til det, eller om du ønsker at gøre det på egen hånd. Hvis du ikke har erfaring med gulvafslibning, er det ofte en god idé at hyre en virksomhed, som kan gøre det for dig.

Når du anvender et professionelt gulvfirma, har du langt bedre forudsætninger for at opnå et ordentligt resultat. Samtidig er prisen ikke så høj, at det er en større investering, selvom det naturligvis heller ikke er gratis at få en professionel virksomhed til at udføre arbejdet for dig.

Du kan se en oversigt over priser på gulvafslibning her, hvis du er i tvivl om, hvad det koster at hyre en virksomhed. Prisen udregnes typisk på baggrund af, hvor stort et areal, du skal have slebet, samt hvilken type gulv der er tale om. Herudover spiller efterbehandlingen også en rolle, da det ikke er alle efterbehandlinger, der koster det samme.