Hvad er skybrudssikring af bygninger, og hvorfor er det vigtigt?

Skybrudssikring af bygninger er vigtigt, hvis du vil forhindre skader i forbindelse med voldsomt regnvejr, oversvømmelse og skybrud

Over de seneste årtier har hele Verden oplevet et klima, der bliver mere og mere voldsomt, og ekstreme vejrforhold bliver gradvist mere normalt, hvilket blandt andet skaber udfordringer for hus- og bygningsejere.

Selv i Danmark, hvor vejret er forholdsvis moderat, oplever vi oftere og oftere ekstreme vejrforhold. Vi har f.eks. haft lange tørkeperioder om sommeren og markant flere skybrud.

Især skybrud kan bekymre hus- og bygningsejere – især hvis bygningen enten ligger lavt eller tæt på vandet. De massive vandmængder, som der følger med et skybrud, kan nemlig resultere i lokale oversvømmelser, hvor førnævnte områder er særligt udsatte. Heldigvis har du mulighed for at skybrudssikre din bygning.

Hvornår skal man skybrudssikre bygninger?

Du kan i princippet skybrudssikre din bolig, lige når du har lyst. Der kan dog være nogle fordele ved at tænke skybrudssikring ind i selve bygningens design. Når oversvømmelsesløsninger integreres som en del af bygningens eller projektets design, bliver resultatet for det meste bedre både i forhold til effekt, sikkerhed og æstetik.

Står du med en allerede eksisterende bygning, du gerne vil skybrudssikre? Det er intet problem. Du kan nemlig sagtens skybrudssikre en bygning efter den er bygget.

Hvilke typer af skybrudssikring findes der?

Der findes flere forskellige typer af skybrudssikring. Nogle af de mest udbredte produkter er:

  • Demonterbare skot til døre og porte, som du kan sætte op efter behov.
  • Vandtætte døre og låger, der monteres i stedet for almindelige døre og låger.
  • Vandtætte vinduer, stormflodsluger og facadepartier, som permanent sidder fast.
  • Manuel afdækning med afdækningsplader til fx ventilationsriste, som du kan bruge efter behov.
  • Automatiske og manuelle skot til store døre, porte og åbninger, som tages i brug, når det er nødvendigt.
  • Demonterbare stormflodsvægge, som du kan flytte og stille op efter behov.
  • Sandsække og stormflodspropper, som især bruges i private hjem.

Uanset hvilken type skybrudssikring du er interesseret i, er det en god idé, at du rådfører dig med nogle skybrudssikringsspecialister som Stormfodssikring. De kan nemlig hjælpe dig med at finde den helt rigtige type skybrudssikring til din bygning.