Sådan sikrer du din bolig mod indbrud, når du er på ferie

Har du planlagt en ferie med familien, men er du bange for at efterlade dit hus af frygt for at få besøg af ubudne gæster i mellemtiden? Bare rolig – du kan trygt tage på ferie, hvis du blot følger en række gode tips og tricks, der kan minimere din risiko for indbrud under ferien markant.

Investér i et alarmsystem

Flere og flere boliger er udstyret med privatalarmer, netop grundet frygten for indbrud. Vil du gerne være på den sikre side og beskytte din bolig på allerbedste vis? Så er alarm og sikring den mest optimale løsning. Det er naturligvis også en mere bekostelig løsning, men det kan betale sig at investere i den, hvis du gerne vil undgå at få besøg af ubudne gæster, når du er på ferie.

Alliér dig med dine naboer

I nogle nabolag er det ganske almindeligt, at man passer på hinandens hjem, imens man er på ferie. Hvis du er utryg ved at efterlade dit hus, kan du aflægge et visit hos dine naboer og fortælle dem, at du og din familie rejser på ferie, og om de måske kunne tænke sig at holde øjne og øre åbne. På den måde kan dine naboer være opmærksom på mistænkelig adfærd omkring dit hus og minimere risikoen for et reelt indbrud.

Fjern værdigenstande fra synlige steder

Inden du drager afsted på ferie med din familie, bør du gå en runde omkring dit hus. Kig ind ad vinduerne og skriv ned, hvilke værdigenstande man kan se fra de forskellige vinduer. Disse værdigenstande du kan få øje på, bør du fjerne, således at en potentiel indbrudstyv ikke bliver fristet, når vedkommende kigger ind ad dine vinduer. Har du nogle dyrebare arvestykker, kan du købe et værdiskab, hvor du kan spærre dine allervigtigste værdigenstande inde.