4 store forbedringer, der øger ejendomsvurderingen

Overvejer du at sætte huset til salg om et par år – og vil du gerne gøre huset klar, så du kan få den højest mulige salgspris? Så skal du læse med her. Vi har her samlet _ store forbedringer, som med garanti øger ejendomsvurderingen, så du kan tjene godt på dit hus.

Disse forbedringer er store i den forstand, at de ikke ligefrem er billige, men det er forbedringer, som betyder rigtig meget for boligsøgende – og det kan derfor bidrage til at du ikke blot kan sælge huset til en højere pris, men samtidig også får huset solgt meget hurtigt.

Hulmursisolering

Når potentielle købere tager et kig på huset, kigger de især på varmeregningens størrelse. Der er simpelthen ingen, der gider at sidde i et hus, hvor udgifterne er skyhøje og der er behov for store (og dyre) forbedringer for at få disse udgifter sænket. Det kan derfor som sælger være en god idé at investere i hulmursisolering for at skabe en god varmebesparelse. Hulmursisolering er dog ikke kun en god idé til at få en lavere varmeregning. Det giver også mere komfort og forbedrer indeklimaet i boligen – og det er også noget, som potentielle besøgende vil lægge mærke til.

Nyt tag

Hulmursisolering kan gøre meget for at sænke varmeudgifterne – men hvis taget ikke er i orden, vil der stadig gå en stor del til spilde. Varme stiger opad, så det er meget normalt at en del af varmen forsvinder ud gennem taget – især hvis det ikke er efterisoleret. Det kan derfor være en rigtig god idé at investere i et nyt tag, hvor efterisolering er en integreret del af pakken. Det bidrager positivt til ejendomsvurderingen, da potentielle købere i så fald ikke skal tænke på at skifte taget ud (og den store udgift, det medfører) i mange år fremover – og så giver det også huset et æstetisk løft og dermed et bedre førstehåndsindtryk. Der findes et hav af forskellige tagtyper med hver deres fordele, men hvis du gerne vil have et tag, der holder rigtig længe, kan vi anbefale et nyt tegltag. Det er den klassiske tagtype i Danmark, der ser pæn ud på langt de fleste typer huse.

Døre og vinduer

Døre og vinduer er endnu et element, der har indflydelse på størrelsen af varmeregningen. Utætte vinduer og døre skaber nemlig også en del spild. Nye vinduer og døre kan derfor være en god investering, hvis du vil forbedre energimærkningen af din bolig. Der er dog også andre fordele, som nye vinduer og døre kan bidrage med. Det kan f.eks. give dig mulighed for at vælge vinduer, der forbedrer lysforholdene i boligen og dermed gør rummene lysere eller vælge døre, der har en højere sikkerhed. Nye døre og vinduer bidrager dog også positivt til potentielle køberes førstehåndsindtryk, idet de giver huset et æstetisk løft hele vejen rundt.

Gulve

Gulve lyder ikke umiddelbart som et vigtigt element at skifte ud for at få en højere ejendomsvurdering, men det er faktisk lige netop tilfældet. Hvis potentielle købere kommer ind og ser nedslidte gulve, uanset hvilke typer gulve, der er tale om, så vil de kun se udgifter. De ved, at de kommer til at bruge penge på udskiftningen – og de ved, at det kommer til at forstyrre deres liv, når der skal gang i enten gør-det-selv-projekter eller der kommer besøg af håndværkere. Potentielle købere sætter derfor pris på gulve, der både er pæne nu og samtidig kan holde længe. Der findes mange gode gulvtyper til formålet, men én gulvtype, som både er skøn at kigge på og som kan holde længe og til lidt af hvert er et epoxygulv til boligen. Det er et gulv, som kan bruges i stort set alle rum og kan fås i et utal af designs, farver og mønstre.