Sådan renoverer du dit hus eller lejlighed hurtigt og billigt

Står du midt i en storrenovering af dit hus eller din lejlighed, eller går du med et brændende ønske om at lave hele huset eller lejligheden om? Hvis dette er situationen, skal du kigge med her for at få inspiration til hvordan du kan renovere dit hus eller lejlighed hurtigste muligt, med et levt budget.

Hurtigt, nemt og for ingen penge

Inden du begynder at renovere dit hus eller din lejlighed, er det vigtigt at du har lagt en plan for hvad der skal renoveres. Hvis du har planer om at det skal gøres hurtigt og billigt, er det en god ide selv at begynde på renoveringen, og få så lidt professionel hjælp som overhovedet muligt. Om du er en handyman/handywoman eller ej, kan du sagtens gå i gang med renoveringen. Hvis du ikke har ret meget erfaring inde for området, er der masser af hjælp at hente rundt omkring. Brug familie, naboer, venner og ikke mindst internettet. Internettet og youtube har masser af gør-det-selv videoer, hvor du kan finde alt fra opsætning til skabe til nedbrækning af en mur.

Hvis du vil gøre det selv, er det en god ide at starte renoveringen i en ferie. På den måde har du masser af tid til at gøre det færdigt, så du ikke står med et halvt færdigt hus eller lejlighed i et halvt år.

Få hjælp til det du ikke selv kan finde ud af

Der vil helt sikkert være meget du selv kan finde ud af. Dog er der nogle ting man ikke selv skal gå i kraft med. Der er lovgivning der siger at ting som elektricitet og VVS, skal udføres af en autoriseret. Derfor er det her vigtigt at du finder en professionel der har styr på hvad de laver.

Der findes et væld af firmaer der kan hjælpe dig. Selv hvis du mangler en akut elektriker her og nu, kan du sagtens finde det.

Hvis du står med den helt store renovering, hvor du skal brække gulv op eller brække en mur ned, kan det være en fordel af leje eller låne det udstyr der skal til. I mange tilfælde vil det ikke kunne betale sig, selv at købe de maskiner og udstyr du skal bruge. Der findes mange forretninger hvor de kan leje udstyret. Ellers husk naboen er lige rundt om hjørnet, hvis du skal låne noget.