Guide: Sådan gør du klar til en større ombygning

Når du skal have renoveret din bolig, eller du står over for en større ombygning, er det vigtigt, at du har forberedt dig grundigt. Herunder følger en række gode råd til, hvad du bør være opmærksom på, når du gør klar til en større ombygning.

Udarbejd en beskrivelse af projektet

Der er mange forskellige ting, du skal være opmærksom på, når du skal have ombygget din bolig. Derfor er det en god idé at udarbejde en detaljeret beskrivelse af projektet, inden du går i gang. Det får dig samtidig til at overveje de forskellige løsninger, så du er sikker på, at du rent faktisk ender med det resultat, som du drømmer om – og som er bedst for din bolig.

Du bør derfor skrive ned, hvad det er, du ønsker. Det kan være en god idé at involvere en arkitekt, hvis der er tale om et større projekt. Det kan også være, at der ikke behøver at blive inddraget en arkitekt, men du bør som minimum konsultere dig med en bygningskonstruktør, som kan hjælpe dig med at tegne dine planer, som du kan levere til håndværkerne.

Find en entreprenør, der kan stå for projektet

Medmindre du selv har forstand på de håndværksmæssige dele af projektet, er det en god idé at tage kontakt til en entreprenør, som kan fungere som tovholder på projektet. Det betyder, at du ikke selv skal kontakte de enkelte håndværkere, som skal inddrages i projektet – og du kan derfor nøjes med at kontakte én virksomhed.

Skal du have lagt nyt tag, kan du eksempelvis kontakte den bedste entreprenør til nyt tag i København, som kan hjælpe dig videre. Det frigiver ressourcer for dig, da du ikke selv skal stå for at holde styr på alle dele af projektet, da entreprenøren gør det for dig.

Kontakt forskellige virksomheder

Du bør altid kontakte flere forskellige virksomheder, uanset hvilken type opgave der er tale om. Det giver dig mulighed for at indhente det absolut bedste tilbud, så du ikke ender med at skulle betale mere end højst nødvendigt. Du kan opnå en stor besparelse ved ikke bare at vælge den første og den bedste.

Samtidig bør du bede om referencer fra tidligere projekter, når du kontakter de enkelte virksomheder. Det er desuden en god idé at tjekke deres anmeldelser fra tidligere kunder, da det kan give dig en indikation af, om der er tale om en virksomhed, som rent faktisk tilbyder en god kundeservice.