Hvordan skal man placere sine højbede?

Har du gjort dig tanker om at købe et eller flere højbede? I så fald er der flere ting, du skal gøre dig tanker om. Blandt andet skal du finde ud af, hvordan de skal placeres. Her er der ikke en facitliste, der kan følges, da der er flere ting, der spiller ind i forhold til placeringen.

Derfor er der ikke et rigtigt sted, hvor højbede skal stå i en have. Det afhænger ikke blot af, hvad du vælger at dyrke i dem, men også af din egen præference. Det vidner dog om, at det er vigtigt, at du sørger for at vælge din placering med stor omhu.

Kan placeres alle steder

Reelt set kan du placere dine højbede som du vil. Det gør sig gældende, uanset om du har i sinde, at de skal stå i din have, gård eller udestue. Når du vælger, er det dog meget vigtigt, at du sørger for at vælge ud fra, hvad du skal have i dem.

Hvis du f.eks. har planer om at placere dine højbede et sted, hvor de står i sol det meste af dagen, skal du ikke plante noget, der ikke må få for meget sol. Derfor kan det være en fordel at finde ud af, hvad du vil plante, inden du finder ud af, hvor du vil placere dine højbede.

Find ud af, hvad du vil plante i dem

Når du ved, hvad du vil have i dine bede, kan du bedre finde ud af, hvor du skal have dine højbede stående. Det gør det nemlig muligt for dig at vælge ud fra, hvilke betingelser, der er behov for. Dermed er du sikker på, at dine planter står, hvor de har bedst af at stå.

Hvis du gerne vil have mulighed for at plante lidt af hvert, kan du f.eks. købe fire højbede. To af dem kan du placere, så de står i solen, mens de to andre kan placeres, så de står i skyggen. Dermed har du mulighed for at plante og dyrke forskellige ting i dine højbede.

Man kan plante næsten alt i et højbed

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det kun er ganske få ting, der ikke kan plantes i et højbede. Faktisk vil du kunne plante stort set alt, du ville plante andre steder. Du skal derfor ikke være bekymret for, at du er nødt til at vælge fra et lille udvalg.