Sådan får du en flot have

Sommeren er endnu en gang over os, og for de fleste haveejere er det ensbetydende med både havearbejde og hygge i haven. Hvad enten du har en stor prydhave, eller blot et lille areal, får du her et par tips til, hvordan din have kan komme til at stå snorlige hele sommeren.

Ukrudt er haveejerens værste fjende. For at undgå at din have bliver fyldt med ukrudt, bør du ikke have nogle områder med bar jord. Plant evt. bunddækkeplanter, som ikke lader lys og luft komme ned hvor ukrudtsplanterne spirer.

Overvej hvor mange muligheder du har med et højbed. Det vil både give haven et flot udtryk, og du kan plante dine egne urter eller flotte blomster, der er hævet over resten af haven.

Vælg det rette træ til hegn og terrasse

Vil du gerne signalere at din have er gennemarbejdet, og at der er tænkt over de helt små detaljer, så kan du med fordel gøre dig nogle tanker om, hvilken træsort du kunne tænke dig, at din terrasse eller dit hegn har. Hos Wimex – hegn, terrasser og terrassebrædder finder du et stort udvalg af netop terrasser og hegn. Er dit hus f.eks. sort, kan du med fordel vælge en terrasse i træet Livø Prime, som er et holdbart og slidstærkt bræt. Læs mere her.

En have der er nem at vedligeholde

Nogle elsker at bruge lang tid i haven, imens andre foretrækker en have, der er meget nem at vedligeholde. Du kan f.eks. vælge at anlægge store bede med den samme typer blomster i. Vælg evt. at plante blomster, der blomstrer på forskellige tidspunkter, så du altid kan nyde synet af din have. Et godt tip er at holde bedene væk fra græsplænen, da det ofte er en udfordring at slå græsset rundt om eventuelle bede. Du kan med fordel vælge at plante pæoner eller lavendel i din have, da disse er meget nemme at passe, samtidig med at de er utroligt smukke at se på.