Sådan finder du den bedste varmekilde

Vi går den kolde og mørke tid i møde med vinteren, som banker på døren. Det er årstiden for blæst og kulde, storm og sne men også for hygge og kakao, brændeovn og tæpper. Mange vil nok skrive under på, at vinteren både kan være deprimerende med alt dens mørke, men også varm og hyggelig med dens kulde. For langt de fleste danskere er varmen i hjemmet ikke en luksusting. Vi lever i et velhavende land, hvor de fleste har et hjem med varme og tryghed. Vi tænker ikke på, om vi har råd til at varme vores hus op, eller om vi må fryse hele vinteren. Desværre er der mange som ikke lever under disse vilkår rundt omkring i verdenen, så når vi er heldige at have varme som en selvfølge, bør vi også vælge den rigtige varmekilde, som både gavner miljøet og pengepungen.

Hvordan fungerer varmepumper?

En varmepumpe fungerer lidt ligesom jordvarme, som mange nok kender til. Jordvarme er en generator, som er lagt ned i jorden. Den bruger luften udenfor og generer det om til varme indenfor. At få installeret jordvarme er en dyr omkostning, men her kan varmepumper være løsningen i stedet for. Varmepumper fungerer på samme måde som jordvarme, den skal bare ikke graves ned, og er dermed væsentlig billigere at erhverve sig.

Egenskaber hos varmepumper

Nogle af de bedste varmepumper kan genere varme indenfor, selvom der er helt ned til minus 25 grader udenfor. Dermed kan du bruge en varmepumpe stort set over alt på kloden. Varmepumper er både genial til sommerhuset og parcelhuset, og som et alternativ til enten oliefyr eller andre klimatunge varmekilder. Står I og skal have ny varmekilde i enten sommerhuset eller parcelhuset, og har overvejet en varmepumpe, så læs meget mere om fordelene og vælg den helt rigtige varmepumpe til jer. se mere på Scanheat.dk.