Det skal du være opmærksom på, når du skal sælge et dødsbo

At miste en, som man elsker, er en frygtelig ting, og mange har brug for tid til at komme sig over sorgen. Desværre er der en masse praktisk, som skal løses i forbindelse med et dødsfald. Der er nogen, som skal tage sig af det formelle. Her kan du læse mere om, hvordan du kan sælge et dødsbo.

Hvorfor sælge et dødsbo?

Det kan være overraskende for nogle, hvorfor man vælger at sælge et dødsbo. Der findes mange grunde til, hvorfor folk vælger at sælge et dødsbo, som de har overtaget gennem arv. For langt de fleste er det et spørgsmål om, hvad der er mest praktisk. Ved at sælge sit dødsbo, kan man undgå en masse ekstra arbejde og valg, som man måske ikke har overskud til i en periode af sorg. Derudover kan det også være, at man ikke selv har lyst til at have dødsboligen, og derfor vælger at sætte det til salg. For nogle giver salget mere mening end for andre, og det vigtigste er, at man gør det, som man synes føles mest rigtigt.

Hvordan sælger man et dødsbo?

Hvis du har bestemt dig for at sælge dødsboet, så er der en masse papirarbejde, som skal være i orden inden. Det er arvingerne, som skal tage stilling til, hvad der skal ske med den afdødes ejendom. Hvis der står i testamentet, at ejendommen arves af en bestemt arving, så er det dem der alene kan tage valget om, hvorvidt boligen skal sælges eller ej. Det vil også være dem, som får pengene fra salget. Hvis ingen bestemt arver boligen, skal det være en fælles beslutning på baggrund af alle arvingerne, om der skal være salg af dødsbo. Hvis du gerne vil lave et salg af dødsbo, vil det hjælpe salgsmulighederne yderligere at sørge for at rydde op i hjemmet inden. Mange dødsbo har tit meget inventar, hvilket kan gøre det svært for potentielle købere at forestille sig det, som deres eget hjem.

Det skal du være opmærksom på

Når du bestemmer dig for at sælge et dødsbo, er der nogle forskellige ting, som du skal være opmærksom på inden. Der er blandt andet en frist for salget. Hvis dødsboet er udlagt til privat skifte, skal det afsluttes 12 måneder efter dødsfaldet. Hvis ikke boligen er solgt inden de 12 måneder, overgår boet til bobestyrerbehandling, hvor der tillægges ekstra 12 måneder til salget.