Skal du sælge din bolig? 3 fordele ved selvsalg

Hvis du er i gang med at flytte, og du i den proces skal sælge din bolig, så ved du sandsynligvis også godt, at det hele kan være noget af en mundfuld og en kompliceret proces. Selve flytningen er uoverskuelig i sig selv, og der er samtidig en masse praktiske og økonomiske overvejelser, du også skal have med i tankerne. Første skridt er at beslutte dig for, om du skal sælge gennem en ejendomsmægler eller sælge selv. I denne artikel har vi samlet tre fordele ved at sælge din bolig gennem selvsalg, så du er velinformeret, før du træffer en beslutning.

Du sparer penge

Selvsalg skal forstås som et privat salg af hus, uden at huset sættes til salg gennem en autoriseret ejendomsmægler. Det er altså dig selv som privatperson, der står for at sælge huset. Den største fordel ved selvsalg, og grunden til at mange vælger denne form for salg, er, at du kan spare mange penge i processen. En ejendomsmægler kan nemlig koste helt op til 100.000 kr., så hele den udgift er sparet væk under et selvsalg. Det kræver dog en del ekspertise indenfor især det juridiske område, da der er mange retningslinjer og forhold, der skal overholdes og tages hensyn til under et boligsalg. Derfor bør du altid alliere dig med en boligadvokat, før du begynder på processen, men det er stadig langt billigere end en autoriseret ejendomsmægler.

Du styrer slagets gang

En anden fordel er, at du selv ene og alene bestemmer, hvad prisen skal være på din bolig. Du er også selv herre over, hvordan du annoncerer salget af din bolig, hvad enten det er på de sociale medier, gennem mundtlig omtale eller gennem foreninger i lokalområdet. Du kan vælge den type markedsføring, du selv mener vil være den mest udbytterige metode. Det kan også være, at du allerede har fundet en potentiel køber i dit eget netværk, som du ønsker at sælge til. På den måde undgår du at bruge alt for meget ekstra tid og energi på at hive andre ind til fremvisning. Samtidig bestemmer du selv tempoet på hele processen, så du ikke ender med at føle dig presset eller stresset. Du undgår også, at din bolig kommer til at ligge og samle støv i et arkiv hos en ejendomsmægler, hvor der kan gå flere måneder, før den bliver solgt.

Du kan give en personlig fremvisning

Mange vælger også selvsalg, fordi de her har mulighed for selv at vise boligen frem. Når du som sælger selv står for fremvisningen, bliver den meget mere personlig. Du kan fortælle personlige historier om og erfaringer med både boligen, beliggenheden, historien og lokalområdet. Du kan samtidig svare på de spørgsmål, køber nu måtte have. Det vil fremstå mere troværdigt og ægte, når det er dig selv, der svarer og ikke en ejendomsmægler udefra. Mange sælgere mener nemlig, at de sikrer den bedste fremvisning af deres bolig, når de får lov til at gøre det selv.