Sådan sikrer du et trygt boligkøb i udlandet

Går du og drømmer om at forlænge sommeren med et par måneder, eller rykke teltpælene helt op og flytte til udlandets lune temperaturer? Før du vælger at blive hovedkluds forelsket i en sydfransk villa eller italiensk lejlighed med havudsigt, så er der en del at tage stilling til før købet finder sted. Det inkluderer blandt andet at sætte sig godt ind i de praktiske ting ved boligkøbet og i det lokale boligmarked.

Hvad søger du rent faktisk?

Gør dig tanker om, hvad du helt specifikt ønsker. Lav gerne en prioriteringsliste – hvordan skal boligens lokalområde være? Skal der være plads til mange gæster? Spørgsmål som disse er vigtige at overveje. Gør ligesom et boligkøb i Danmark og besøg altid området på forhånd, så du er sikker på, at du kan se dig selv bo der.

Du tænker måske, at du kan klare det hele selv, men det nok ikke det sikre valg. Så tag prioriteringslisten med dig og medbring til boligrådgivning, som du kan søge ved kompatible danske ejendomsmæglere, der har god kontakt med ejendomsmæglerne i det område, du ønsker at gøre en handel.

Det lokale boligmarked

Boligpriserne i udlandet er svære at gøre sig klog på, fordi de ikke fører nær så detaljeret statistik over dem, som der gøres i Danmark. Faktisk er det sådan, at der er stor forskel på bolighandel i udlandet og i Danmark. Derfor er den bedste tryghed at søge hjælp fra danske ejendomsmæglere, til støtte dig hele vejen fra den første rundvisning, til du står med nøglerne i hånden.

Desuden bør du også kontakte en advokat, så de juridiske faldgruber imødekommes- gerne en advokat, som har erfaring i rådgivning af udlandskøb. Sammen med tryg boligrådgivning, vil det sikre, at du har helt tjek på diverse love og regler, som gør sig gældende ved et boligkøb i udlandet.