Sælg huset nemmere

Penge godt givet ud

Som sælger af et hus har du ansvaret for fejl og mangler i op til 10 ÅR efter salget, medmindre du har en ejeskifteforsikring, kan det gå hen og blive en dyr affære. Et hus som sælges med en tilstandsrapport, er i sig selv nemmere at sælge, køberen af huset er nemlig sikker på, der ikke dukker grimme fejl op, som ikke allerede var på bordet.

Pengene til den mest anvendte rapport – Tilstandsrapport, ved salget af huset kan være rigtig godt givet ud, salget af huset er en af de største transaktioner man gør i sit liv.
Den byggesagkyndige gennemgår boligen sammen med dig, og beskriver synlige skader på boligen samt forbehold, som kan føre til en skade i fremtiden. En byggesagkyndige skal have en byggeteknisk grunduddannelse og være beskikket af Sikkerhedsstyrelsen for at kunne lave tilstandsrapporter, derfor er det ikke nok at få gennemgået din bolig af den nærmeste tømrer eller murer.
Du får kompetent rådgivning som sælger. Hvad bør du udbedre ved boligen inden salg, og hvad kan du gøre hvis du får røde mærker på rapporten.

I gennemsnit koster en tilstandsrapport mellem 4 og 5.000, men rigtig mange har en pakkeløsning som også indeholder en el rapport og energimærkning.
Kontakt eventuelt en byggesagkyndig for at få mere information om hvilke rapporter er nødvendige og hvilke er direkte lovpligtige.

Hos Ingeniørconsult kan du også få køberrådgivning, så du ved hvad du skal kikke efter når du overvejer at købe et hus. Køberrådgivning afdækker fejl og mangler, gennemgår tilstandsrapporten og hvilke økonomiske overvejelser kan du gøre, når der skal laves udbedringer af fejl, eller om du evetuelt må vælte en bestemt væg i huset.

Bestil din tilstandsrapport i god tid inden boligsalget, så er du sikker på at have muligheden for at udbedre eventuelle skader, inden huset kommer online ved en eventuel mægler.

Held og lykke med bolighandlen